Події

5 – 12 квітня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини Ідентифіковано ще двох російськи…

5 – 12 квітня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
???? Ідентифіковано ще двох російських військових, яких підозрюють у розстрілах мирних жителів Бучі в березні 2022 р.

#Колаборанти
⚖️ До 15 років позбавлення волі засудили мешканця Криму: добровільно вступив до російської армії, а потім брав участь в окупації Херсонщини.
???? Під час спроби перетину кордону затриманий депутат Бахмутської міськради («ОПЗЖ») – колишній нардеп V-VII скликань (Партія регіонів). Повідомлено про підозру у виправданні збройної агресії рф та поширенні антиукраїнської пропаганди.

#СтопКорупція
???? Мера і секретаря міськради на Дніпропетровщині викрили на хабарі. За даними слідства, за $30 000 вони обіцяли передати в оренду недобудову з перспективою оформлення власності.
???? Начальнику і лікарю ВЛК на Чернігівщині повідомлено про підозру в отриманні хабарів за визнання непридатними до військової служби.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Трьом особам повідомлено про підозру в організації шахрайського благодійного фонду. Зібрані начебто на допомогу дітям 5 млн грн підозрювані розподіляли між собою.
???? У Києві зупинили діяльність чотирьох нарколабораторій. В ході 23 одночасних обшуків вилучено заборонених речовин на 122 млн грн. Затримано сімох учасників угруповання.

#СправаТижня
???? Військовослужбовця Управління державної охорони, якого підозрюють у вбивстві підлітка на станції столичного фунікулеру, взято під варту.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button