Ті самі Закарпатські голубці, які готували кожної неділі в українському селі! Ну така вже смакота!
Рецепт тих самих Закарпатських голубців, який всі шукають! Виходять у мене дуже соковитими завдяки начинці і томатній заправці. Вся родина їх обожнює.
Інгредієнти:
- Капуста
- Свинячий жир 2-3 ст. л.
- Цибуля 4-5 шт.
- Болгарський перець мелений 1 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Олія або смалець 3 ст. л.
- Помідори 1-2 шт.
- Солодка паприка 2-3 ч. л.
- Рис 500 гр.
- Фарш 800 – 1000 гр.
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- Зелень кропу (за бажанням)
Томатна заправка:
- Томатна паста 1-2 ст. л.
- Солодка паприка 1 ч. л.
- Олія 1 ст. л.
- Вода
Приготування:
На сковорідці розігріваю свинячий жир і додаю дрібно порізану цибулю. Перемішую і трішки підсмажую.
Додаю болгарський перець, перемішую.
Перемелюю моркву і також всипаю до сковорідки, доливаю трішки олії. Смажу декілька хвилин.
Додаю ще перемелені помідори.
І в кінці додаю солодку паприку, усе перемішую. Зажарка готова.
Рис беру сирий, перед тим добре його тільки промила. Всипаю в окрему миску.
Додаю до рису ще гарячу зажарку і перемелений фарш. Сиплю сіль і перець за смаком. Перемішую.
Добачила ще 2 ст. л. паприки, перемішую.
За бажанням можна додати кріп. Усе перемішую до однорідності. Фарш готовий.
У каструлі кип’ячу воду, в качані капусти вирізаю тверду серединку. Тоді відправляю капусту в каструлю, двома виделками прокручую її у воді. Тоді, коли капуста трішки провариться, виделками відділяю листки від головки. І одразу ж забираю листки, довго їх варити не треба.
На лисках капусти відрізаю тверді потовщення.
Листок ділю на дві частинки.
Накладаю 1 чайну ложку фаршу.
Закручую листочок в рулончик.
Краї листочка затискаю пальцем всередину.
У каструлю викладаю гарно усі голубці.
Томатна заправка:
До томатної пасти додаю паприку і олію, перемішую.
Вливаю воду, підлива має вийти досить рідкою.
Голубці посипаю сіллю.
Вливаю томатну заправку і приблизно половину каструлі воду, не більше. Накриваю кришкою і ставлю варитись на 25 хвилин.
Смачного! Дуже ароматні голубці!
Джерело