Події

Судитимуть посадовицю столичної РДА, яка вела Телеграм-канал експрем’єр-мініс…

Судитимуть посадовицю столичної РДА, яка вела Телеграм-канал експрем’єр-міністра України

????Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовиці столичної РДА.

????Їй інкримінують.

????Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка на момент вчинення злочину працювала начальником організаційного відділу в одній із столичних райдержадміністрацій.

????У цей же час разом зі спільниками вона координувала пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у його Телеграм-каналі, а також на сторінках у соцмережах. Також обвинувачена організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

????Співпрацю з колишнім посадовцем жінка почала ще 2015 року і не припинила її ані після повномасштабного вторгнення до України, ані після ракетних обстрілів столиці.

????Антиукраїнські заяви експрем’єр-міністра у його Телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці.

????Відповідно до висновку експертиз такі публікації містять публічний заклик до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу.

????Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

????Досудове розслідування – слідче управлінн ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, оперативний супровід – управління контррозвідки СБУ у м. Києві та Київській області.

Back to top button