Україна

У Міненерго озвучили ситуацію в енергосистемі


У Міненерго озвучили ситуацію в енергосистемі

За минулу добу через обстріли та бойові дії були знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

В Україні, станом на ранок 5 жовтня, через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електрики 508 населених пунктів. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зазначається, що минулої доби енергетики відновили живлення для 17 441 споживача.

За даними Міненерго, через попередні ворожі обстріли минулої доби для недопущення перевантаження обладнання в мережі оператор системи передачі застосовував графіки аварійних відключень у частині Сумської та Полтавської областей.

Загалом за минулу добу через обстріли та бойові дії були знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

У Харківській області внаслідок падіння БПЛА одночасно вимикалось кілька повітряних ліній, проте споживачі не знеструмлювались.

У Донецькій області внаслідок обстрілу знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та залізниця (руху потягів не було).

А у Вінницькій області підстанції та побутові споживачі знеструмлювались з технологічних причин. Наразі живлення відновлено.

У Житомирській області по цій же причині знеструмлювались підстанція та побутові споживачі, а також залізниця (збоїв у русі потягів не було). Живлення відновлено за резервною схемою.

У Кіровоградській області під час огляду повітряної лінії виявили крадіжку обладнання. Про це було повідомлено до поліції.

Нагадаємо, російські війська атакували підстанцію в Сумській області, внаслідок чого шестеро працівників отримали поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + eleven =

Back to top button