Події

Керрі Кеннеді: Українці стоять на лінії фронту заради тих, хто цінує свободу по …

Керрі Кеннеді: Українці стоять на лінії фронту заради тих, хто цінує свободу по всьому світу

????Перемога України у війні з росією означатиме перемогу демократії, свободи і верховенства права. Партнери мають надавати необхідне для такої боротьби. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявила Керрі Кеннеді, американська правозахисниця та президентка Фундації захисту прав людини ім. Роберта Кеннеді.

???? У Києві ми обговорили з Офісом Генерального прокурора жахливі злочини російської агресії та необхідність притягнення до відповідальності путіна і його посіпак. Ми приїхали, щоб поспілкуватися з українцями, політиками та урядовцями – і визначити, які наші наступні кроки.

???? Керрі Кеннеді розповіла про спілкування з пораненими українськими захисниками і висловила захоплення тим, як українці борються за свою країну, свободу та демократію. Говорячи про перспективи трибуналу, правозахисниця визнала, що в США та Європі були сумніви щодо доцільності його створення, та настрої змінюються. Але зараз головний пріоритет – виграти війну.

???? Агресія росії триває з 2014 року, але насправді століття. Україна має перемогти, щоб повернути свої території. Перемогти заради людей в Криму, на Донбасі та в інших окупованих регіонах, заради родин, які були змушені виїхати… Українці також стоять на лінії фронту заради тих, хто цінує свободу по всьому світу. Україна не просить США відправити наших синів і доньок на фронт, однак потребує підтримки, щоб здобути перемогу. І ми маємо надавати українцям все необхідне.

Video is too big

Back to top button