Події

БЕБ викрило схему незаконного виготовлення лікарського засобу «Етанол» ✅Дете…

БЕБ викрило схему незаконного виготовлення лікарського засобу «Етанол»

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб кількох підприємств в незаконному виготовленні та продажу етилового спирту.

➡️Під час фінансово-господарської діяльності із виготовлення лікарських засобів, що мають міжнародну непатентовану назву Ethanol (Етанол), вони використовували низку підконтрольних транзитних товариств з ознаками фіктивності.

➡️По ланцюгу необлікований етиловий спирт у вигляд медичних препаратів продавали через відомі мережі аптек. Така схема дозволяла ухилятися від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах.

Для підтвердження фактів виготовлення необлікованої продукції та її подальшої реалізації детективи БЕБ провели 7 обшуків.

❗️Співробітники Бюро виявили виробництво, на якому вилучили щойно виготовлені препарати без етикеток. Всього було виявлено та вилучено майже 20 тис. флаконів лікарського засобу «Етанол», технічну документацію, предмети і документи, що є доказом незаконної діяльності. Орієнтовна вартість вилученого – понад півмільйона грн.

❗️Згадана схема діяла з початку 2021 року. Незаконно виготовлений лікарський засіб також постачався державним медичним установам за бюджетні кошти (лікарням, госпіталям тощо).

➡️Наразі сума завданих державному бюджету збитків встановлюється, проводяться відповідні експертні дослідження.

Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

FB
| TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button