Події

Заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова зустрілася з Послом США з особливи…

Заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова зустрілася з Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак
 
????Делегація прокурорів Офісу Генпрокурора на чолі із заступницею Генпрокурора Вікторією Літвіновою у Вашингтоні зустрілася з Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак.
 
????Вікторія Літвінова подякувала пані Ван Скаак за послідовну та незмінну підтримку України загалом та Офісу Генерального прокурора зокрема в його щоденній роботі та прагненні до відновлення справедливості.
 
????Ми високо цінуємо виняткові зусилля експертів АСА і сподіваємося на подальше зміцнення нашої плідної співпраці. Маємо задіяти всі наявні правові інструменти для забезпечення повної та всеосяжної відповідальності РФ за звірства, скоєні в Україні, – наголосила вона.
 
????Заступниця Генпрокурора зазначила, що експерти AСА надають прокурорам стратегічні консультації та практичну підтримку у питаннях кримінального переслідування за злочин агресії, геноцид, воєнні злочини проти довкілля, злочини проти дітей та сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, незаконне утримання цивільних осіб.
 
????Під час зустрічі обговорили подальші кроки для досягнення спільних цілей – відновлення справедливості для постраждалих та притягнення до відповідальності винних у скоєнні злочинів. Окремо зупинилися на процесі впровадження людиноцентричних підходів в організації роботи прокуратури, а також правосудді, орієнтованому на потерпілих. Також акцентували на можливості проведення спеціалізованих тренінгів для українських прокурорів.
 
????Бет Ван Скаак зазначила, що США продовжуватиме підтримувати Офіс Генпрокурора у його прагненні до притягнення винних до відповідальності через стратегічну підтримку, яку надає Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів (АСА).
 
????Як неодноразова зазначав Генеральний прокурор Андрій Костін, АСА надає дуже цінну підтримку Офісу Генпрокурора в контексті розслідування воєнних злочинів росії та притягнення винних до відповідальності.

Back to top button