Україна

Підсумки 28.2: Успіх ЗСУ і звернення Придністров’яСюжет


Підсумки 28.2: Успіх ЗСУ і звернення Придністров я

ЗСУ повернули під свій контроль Красногорівку; Придністров’я звернулося до Росії по “допомогу”. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Красногорівку повернуто під контроль ЗСУ
 
Третя окрема штурмова вибила окупантів із Красногорівки Донецької області. Про це увечері у середу повідомила пресслужба бригади. “Щоб не дозволити ворогові закріпитися, підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, бійці 1-го і 2-го штурмових батальйонів здійснили бойову операцію з зачистки міста від сил ворога. За короткий проміжок часу супротивник встиг підготуватися до тривалої оборони, та попри спротив і важкі бої штурмові групи бригади завдали противнику невідворотних втрат – близько 100 окупантів “200-ми” та “300-ми”, – йдеться в повідомленні.

Придністров’я звернулося до Росії по “допомогу”. У ГУР прокоментували

Влада невизнаного Придністров’я офіційно звернулася до Росії “за допомогою”. Відповідну декларацію ухвалив з’їзд “депутатів усіх рівнів”, який до цього не проводився 18 років. Причиною звернення депутати ПМР називають “економічну блокаду з боку Молдови”. Також прийнято звернення до міжнародних організацій із проханням про сприяння діалогу Придністров’я з Молдовою. Тим часом у ГУР заявили, що прохання невизнаного Придністров’я до Росії про “захист” від Молдови не було тим результатом, на який чекав Кремль. “Сьогодні, враховуючи ситуацію в “ПМР”, нічого не сталося. Росія не отримала бажаного результату. У даній ситуації їхні потуги і політичні, і інформаційні – зазнали поразки”, – сказав представник розвідки.

Україна отримала $760 млн від Японії та Норвегії

Україна отримала 465 млн доларів від Японії та 295 млн доларів від Норвегії на безповоротній основі. Кошти будуть спрямовані на компенсацію видатків Держбюджету України, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема, на пенсійні виплати, виплати працівникам ДСНС, оплату праці педагогів.

Зеленський розповів про важливі зустрічі в Албанії

Президент України Володимир Зеленський в межах Саміту Україна – Південно-Східна Європа провів низку двосторонніх зустрічей з президентами і керівниками урядів кількох європейських країн. “Зміст усіх переговорів цілком прагматичний. Разом можемо дати нашим народам більше безпеки, більше робочих місць, більше економічного зростання”, – розповів Зеленський.

РФ готує масований удар по Україні – журналіст

Російські окупанти готуються до масованого ракетного обстрілу України. Про це заявив український військкор Андрій Цаплієнко на своєму Telegram-каналі. “На аеродромі Енгельс-2 зʼявилося ще п’ять додаткових літаків. Цей аеродром – основна база бомбардувальників РФ, а також Ту-160”, – стверджує журналіст. За його словами, станом на 28 лютого там: 5 Ту-95МС, 4 Ту-22М, 3 Ту-160.

Бельгія обіцяє €200 млн на снаряди для України

Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну артилерійських снарядів. Про це в середу, 28 лютого, повідомив премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо.

Суд залишив Коломойського у СІЗО, але зменшив заставу

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді арешту підозрюваному в заволодінні 9,2 млрд гривень коштів ПриватБанку бізнесменові Ігорю Коломойському. Термін тримання під вартою Коломойського продовжено ще на два місяці, розмір застави зменшено до 2,4 млрд гривень. Тим часом захист просить про негайне медичне обстеження бізнесмена.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button