Події

У США на найвищому рівні обговорюють конфіскацію російських суверенних активі…

У США на найвищому рівні обговорюють конфіскацію російських суверенних активів

???? В Конгресі США пройшли слухання Комісії з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінської комісії) щодо конфіскації російських активів на користь України.

???? Американські законодавці розробили законопроєкт «Про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців», який передбачає можливість конфіскації суверенних активів рф для відшкодування збитків від агресії.

???? Голова Комісії Джо Вілсон заявив, що у фінансових системах США та ЄС зараз перебуває 350 млрд доларів заморожених російських активів.

???? Воєнний злочинець путін має платити за свою війну. Конфіскація цих коштів для захисту і відбудови дозволить на перспективу забезпечити Україні можливість воювати. Українці хочуть воювати та перемагати. Це питання їхнього існування. Тож ми маємо допомогти Україні перемогти. Повна перемога України є єдиним шляхом до тривалого миру і територіальної цілісності.

???? Генеральний прокурор Андрій Костін закликав змінити звичну формулу «росія заплатить» на «росія вже платить».

???? США вже продемонстрували лідерство, конфіскувавши в цьому році приватні російські активи. США – перша іноземна держава, де переслідують за воєнні злочини проти власного громадянина, скоєні на території України. Прийняття законопроєкту про конфіскацію суверенних активів рф стане ще одним прикладом для інших держав.

Video is too big

Back to top button