Події

СБУ системно протидіє спецслужбам російської федерації, котрі після викриття …

СБУ системно протидіє спецслужбам російської федерації, котрі після викриття своїх агентурних мереж в Україні сконцентрували власні зусилля на проведенні різноманітних інформаційно-психологічних операцій та провокацій. Такі ІПСО, як всередині нашої держави, так і за кордоном, спрямовані, зокрема, на дискредитацію України на міжнародній арені, спроби розколоти українське суспільство, посіяти недовіру до військово-політичного керівництва держави, що за задумом рф матиме негативний вплив на стан обороноздатності України.

Служба безпеки направила відповідну інформацію до органів державної влади, зокрема Офісу Президента, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, аби вони мали змогу на свій розсуд врахувати ці дані під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій, в тому числі з урахуванням позиції МЗС України. Адже згідно з законодавством саме Міністерство закордонних справ є головним органом виконавчої влади у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин України.

Дане інформування мало на меті посилення державної безпеки країни у період воєнного стану і не стосувалось жодних конкретних представників політичних сил.

Back to top button