Події

У Харкові та Івано-Франківську правоохоронці викрили чергових прихильників «р…

У Харкові та Івано-Франківську правоохоронці викрили чергових прихильників «руського миру»

????За процесуального керівництва Харківської та Івано-Франківської обласних прокуратур двом громадянам повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України (ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, підозрювані на власних сторінках у забороненій в Україні російській соціальній мережі систематично поширювали дописи на підтримку дій рф.

????Харків’янин вихваляв загарбницьку політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення східного регіону України. Шанувальник «руського миру» переховувався від слідства та намагався втекти до росії. Для цього він розробив план втечі через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення. Правоохоронці встигли запобігти втечі харківʼянина.

????Житель Івано-Франківська розповсюджував дописи, в яких окупація українських міст визначалась як успішне проведення «спецоперації рф» на території України. Він також публікував заяви керівництва збройних сил рф щодо «звільнення» Луганщини та радів успіхам ворожих військ.

????Наразі обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button