Події

​​Зміцнюємо співпрацю з міжнародними партнерами для ефективної протидії кібер…

​​????Зміцнюємо співпрацю з міжнародними партнерами для ефективної протидії кіберзагрозам

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Служба інформаційних технологій та кібербезпеки Республіки Молдова уклали Меморандум про взаєморозуміння у сфері кіберзахисту. Підписанти документу – голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь та очільник молдовської служби Алесандру Корецький.

Серед напрямів співпраці, передбачених Меморандумом:

????сприяння створенню двосторонніх каналів інформування між Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, та Центром кібербезпеки CERT-GOV-MD для виявлення загроз у кіберпросторі та реагування на них;

????обмін інформацією про кіберінциденти, кібератаки та кіберзагрози – зокрема з використанням платформи MISP.CERT.GOV.UA;

????інформування про кіберінциденти, серед іншого – про спроби порушення інформаційної безпеки;

????надання консультативної інформаційної допомоги в дослідженні кіберінцидентів та усуненні їхніх наслідків;

????обмін досвідом і передовими практиками у сфері кіберзахисту тощо.

???? «Співпраця у сфері кібербезпеки – серед визначальних факторів для забезпечення кіберстійкості кожної держави. Щоб ефективно протидіяти кіберзагрозам, важливо як об’єднувати зусилля між приватним і державним сектором в кожній із країн, так і посилювати міжнародне співробітництво. Для нас важливо мати надійних партнерів, які допомагають протистояти викликам у кіберпросторі та з якими також ми можемо ділитися власним досвідом, набутим під час протидії кіберагресії з боку російської федерації», – зазначила директорка Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Держспецзв’язку Юлія Волкова.

✍️Нагадаємо, у листопаді Держспецзв’язку та НКЦК підписали угоду про співпрацю з Агентством Європейського Союзу з кібербезпеки (ENISA), а минулого року – з Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Департаменту національної безпеки Сполучених Штатів Америки (CISA). Також Держспецзв’язку співпрацює у сфері кіберзахисту з Румунією, Словенією, Польщею та багатьма іншими країнами.

Back to top button