Чому небезпечно запікати продукти в фользі?
При високих температурах запікання запускається процес, коли частинки алюмінію з фольги можуть проникати в продукти. Про це застерегли фахівці, які торкнулися теми можливої небезпеки приготування страв з використанням фольги.
Запікання в фользі – умова багатьох популярних рецептів. В інтерв’ю виданню «Аргументи і факти» прозвучало експертна думка про те, що використання алюмінієвої фольги при приготуванні їжі може бути небезпечним для здоров’я людини.
Зокрема, Андрій Мосов пояснив, що частинки алюмінієвої фольги під час того ж запікання проникають в їжу. Таким чином, з’ївши частування, приготоване за рецептом з фольгою, можна вжити до двох міліграмів алюмінію.
Мінімальна кількість алюмінію нешкідлива, зауважив Мосов.
«Алюміній – третій за поширеністю в біосфері елемент. Він міститься в ряді продуктів: наприклад, в сирі, солі, чаї, спеціях», – сказав він.
Водночас, констатував фахівець, з часом метал може накопичуватися в організмі. Його висока концентрація може згубно позначитися на здоров’ї.
За словами Мосова, при несприятливих обставинах алюміній може мати токсичну дію на мозок, печінка та інші паренхіматозні органи. Симптоми інтоксикації металом – біль в суглобах, слабкість і судоми в м’язах, анемія.
При цьому, додав фахівець, використання лимонного соку або прянощів при запіканні продуктів у фользі тільки посилює ризик попадання частинок металу в їжу.
Джерело: МедікФорум