Цікаве

Як визначитися з вибором риби для суші?

Стравами з японської кухні вже давно нікого не здивуєш в Україні. Замовити суші в Коломиї вже стало цілком буденною справою. Навіть більш того, кожен бажаючий може сам спробувати себе у ролі сушиста та приготувати вдома смачні роли чи суші. На спеціальних полицях супермаркетів є все для цього: рис, норі, маринований імбир та інші продукти. Все, окрім риби. Вибір риби для суші – це окрема справа, до якої треба підійти більш прискіпливо. Адже саме від риби буде залежати не тільки смак страви, а і її якість.

Які сорти риби підходять для приготування суші?

Особливістю традиційної кухні Японії є те, що рибу вони вживають сиру, без термічної обробки. Ну вони можуть собі це дозволити – там завжди під рукою є свіжа морська риба. В Україні ситуація з рибою досить інша. На прилавках ми можемо знайти переважно рибу глибокого заморожування. Тому, якщо ви не впевнені в якості риби, то краще віддати перевагу малосоленим видам, наприклад, лососю або тунцю.

Давайте більш детально зупинимося на рибі або морепродуктах, які будуть найкраще смакувати, як чудові начинки для суші.

  1. Тунець. Ідеальний смак цієї риби та її м’ясиста структура стане вдалим вибором для суші.
  2. Білий окунь. Ніжне, біле м’ясо нададуть суші смак приємної свіжості.
  3. Лосось. Це досить популярна риба саме для приготування суші. Вона гармонійно поєднується з норі та рисом. Страва набуває доволі ароматного смаку.
  4. Вугор. Для японської кухні ця риба є традиційним вибором для суші. Вживають вони його у сирому вигляді. Для українських суші вугор краще використовувати після термічної обробки – можна приготувати на грилі.
  5. Креветки. Якщо хочете надати вашим суші солодкого морського смаку, неодмінно спробуйте креветки в якості начинки. Перед використанням їх у суші можете трохи обсмажити на вершковому маслі.
  6. Ікра Масаго. Це ікра мойви, яку широко використовують в ролах і суші. Надає страві унікального смаку.
  7. Ікра Тобіко. Ікра з летючої риби найчастіше використовується для приготування ролів Каліфорнія.

За якими ознаками визначити свіжість риби?

Якщо ви все-таки є справжнім гурманом та надаєте перевагу тільки сирій рибі в суші, то переконайтеся, що вона є високої якості та свіжою.

  • Дивимося на зябра риби, вони повинні бути саме яскраво – червоні. Якщо вони червоно – сірі, то риба піддавалася заморожуванню.
  • У корисної свіжої риби очі будуть прозорими та опуклими.
  • Якщо натиснути пальцем на м’якуш риби, то ви повинні відчути її пружність. Якщо вм’ятина від пальця довго не зникає, то рибу заморожували або вона не зовсім свіжа.
  • Зверніть увагу на запах. Від риби не повинно бути сильного запаху. Свіжа риба має легкий, ненав’язливий запах.

Отже, як бачите, нічого складного тут немає. Трохи вашого часу і зусиль, і як нагорода – насолоджуйтеся приємним смаком улюблених суші. Ну якщо у вас бракує вільного часу, а суші дуже хочеться, то робіть замовлення в Пронто. Тут завжди є свіжа морська риба.

Back to top button