Цікаве

Пиріг з ковбасою на сметанній подушці

Продукти для блюда

  • для тесту:
  • ряжанка (кефір, несолодкий питний йогурт) — 160 мл.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль — 1 ч.л.
  • сахар – 1 ст.л.
  • мука – 320 гр.
  • вершкове масло (маргарин) – 120 гр.
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • дріжджі (сухі, швидкодіючі) – 2 ч. л.
  • для сметанного шару:
  • вершки (20%) — 150 г.
  • мука – 20 гр.
  • сіль — щіпка
  • олія (без запаху) – 2 ст.л.
  • для начинки:
  • ковбаса (шинка) – 150 гр.
  • невелика цибулина – 1 шт.
  • олія (без запаху) – 1/2 ст.л.

Як готувати?

1. Розбийте яйце, підніміть жовток, відокремте від нього одну чайну ложку вмісту, помістіть у маленьку миску і накрийте.

До частини яйця, що залишилася, додайте чайну ложку солі, столову ложку цукру і 160 мілілітрів ряжанки.

Перемішайте, щоб кристали солі та цукру розчинилися.

Ряжанку можна замінити кефіром чи несолодким питним йогуртом.

У велику миску помістіть 320 г борошна.

Додайте дві чайні ложки розпушувача та півтори чайні ложки сухих швидкодіючих дріжджів.

Перемішайте.

Введіть 120 г нарізаного кубиками ХОЛОДНОГО вершкового масла або маргарину.

Перетріть вміст миски в дрібну крихту.

З’єднайте суху та рідку суміші.

Замісити тісто.

Дуже липке на етапі замісу, воно зовсім не прилипатиме до рук, коли ви вимиєте і висушите їх перед формуванням.

Накрийте тісто і дайте йому відпочити, поки займаєтеся сметанним шаром та начинкою.

2. Для начинки дрібно наріжте 150 г ковбаси або шинки і одну невелику цибулину.

Нарізану цибулю помістіть в окрему миску і перемішайте з невеликою кількістю олії, щоб вона не сохла при випіканні.

3. Для сметанної подушки покладіть в миску 150 г сметани, додайте 20 г борошна і щіпку солі.

Ретельно перемішайте, щоб не залишилося жодної грудочки.

Введіть дві столові ложки олії і ще раз перемішайте.

Повинна вийти однорідна емульсія.

4. Тісто, що відпочило, розтягніть руками і розкотіть у коло діаметром 28 сантиметрів.

Зручно це зробити одразу на пекарському папері.

В цьому випадку борошно для підпилу вам не потрібно.

Змастіть краї коржі відкладеним жовтком.

На всю решту площі нанесіть сметанну намазку.

Розподіліть зверху ковбасу та цибулю.

5. Перенесіть пиріг на лист і відправте в ХОЛОДНУ духову шафу.

Встановіть регулятор нагрівання на позначку 175 градусів за Цельсієм. Печіть близько 40 хвилин.

Відеоурок

Back to top button