Пиріг з ковбасою на сметанній подушці
Продукти для блюда
- для тесту:
- ряжанка (кефір, несолодкий питний йогурт) — 160 мл.
- яйце – 1 шт.
- сіль — 1 ч.л.
- сахар – 1 ст.л.
- мука – 320 гр.
- вершкове масло (маргарин) – 120 гр.
- розпушувач – 2 ч.л.
- дріжджі (сухі, швидкодіючі) – 2 ч. л.
- для сметанного шару:
- вершки (20%) — 150 г.
- мука – 20 гр.
- сіль — щіпка
- олія (без запаху) – 2 ст.л.
- для начинки:
- ковбаса (шинка) – 150 гр.
- невелика цибулина – 1 шт.
- олія (без запаху) – 1/2 ст.л.
Як готувати?
1. Розбийте яйце, підніміть жовток, відокремте від нього одну чайну ложку вмісту, помістіть у маленьку миску і накрийте.
До частини яйця, що залишилася, додайте чайну ложку солі, столову ложку цукру і 160 мілілітрів ряжанки.
Перемішайте, щоб кристали солі та цукру розчинилися.
Ряжанку можна замінити кефіром чи несолодким питним йогуртом.
У велику миску помістіть 320 г борошна.
Додайте дві чайні ложки розпушувача та півтори чайні ложки сухих швидкодіючих дріжджів.
Перемішайте.
Введіть 120 г нарізаного кубиками ХОЛОДНОГО вершкового масла або маргарину.
Перетріть вміст миски в дрібну крихту.
З’єднайте суху та рідку суміші.
Замісити тісто.
Дуже липке на етапі замісу, воно зовсім не прилипатиме до рук, коли ви вимиєте і висушите їх перед формуванням.
Накрийте тісто і дайте йому відпочити, поки займаєтеся сметанним шаром та начинкою.
2. Для начинки дрібно наріжте 150 г ковбаси або шинки і одну невелику цибулину.
Нарізану цибулю помістіть в окрему миску і перемішайте з невеликою кількістю олії, щоб вона не сохла при випіканні.
3. Для сметанної подушки покладіть в миску 150 г сметани, додайте 20 г борошна і щіпку солі.
Ретельно перемішайте, щоб не залишилося жодної грудочки.
Введіть дві столові ложки олії і ще раз перемішайте.
Повинна вийти однорідна емульсія.
4. Тісто, що відпочило, розтягніть руками і розкотіть у коло діаметром 28 сантиметрів.
Зручно це зробити одразу на пекарському папері.
В цьому випадку борошно для підпилу вам не потрібно.
Змастіть краї коржі відкладеним жовтком.
На всю решту площі нанесіть сметанну намазку.
Розподіліть зверху ковбасу та цибулю.
5. Перенесіть пиріг на лист і відправте в ХОЛОДНУ духову шафу.
Встановіть регулятор нагрівання на позначку 175 градусів за Цельсієм. Печіть близько 40 хвилин.
Відеоурок