Цікаве

Які SEO-тексти допоможуть досягти успіху в просуванні сайтів?

Сьогодні пошукові системи втілюють у свою роботу складний перелік алгоритмів, які мають на меті виявлення веб-ресурсів, найбільш корисних та релевантних для користувача. З розвитком технологій та зі зміною взаємодії людини з інтернетом старі методи оптимізації втрачають свою ефективність. Основна мета сучасних пошукових систем — розуміння суті запиту користувача і надання відповіді у вигляді найбільш оптимізованих сайтів. Це вимагає від SEO-спеціалістів не лише базових знань, але і глибокого розуміння роботи ПС. Тому акцент у сучасному просуванні сайту в інтернеті робиться на створенні якісного контенту та оптимізації користувацького досвіду.

Контент: чому це один із самих ефективних показників просування послуг?

Насичення веб-ресурсу якісним контентом залишається одним із ключових методів просування сайтів в Україні та всьому світі. Раніше достатньо було на сайті розміщати тексти, насичені ключовими фразами, але Google вже не вважає це показником якості, бо до контенту відноситься не лише текст на сторінці. До «контентного кошика» також відносять такі матеріали:

  • відеоролики;
  • фотографії та картинки;
  • карти;
  • каталоги;
  • віджети та калькулятори для самостійного прорахунку вартості товарів чи послуг.

А ще згідно з останньою концепцією Е-А-Т контент повинен надавати відповідь на запит користувача в повному обсязі. Тому, якщо навіть у ваших текстах будуть ключові слова, але не буде висвітлена тема якісно та експертно, то вийти в ТОП у вас не вийде. Рекомендуємо звертатись до професійних компаній з SEO-оптимізації сайтів. Наприклад, студія embo.com.ua володіє безліччю прийомів в роботі з контентом, тому якщо на даний запит існує декілька точок зору, фахівці їх обов’язково аналізують та представляють цільовій аудиторії для повноцінного розкриття питання запиту. Також досягти позитивної репутації  допомагає авторство. Користувачі довіряють експертам з ім’ям, тому розпочинають під такими текстами вести обговорення теми, залишати відгуки, ставити питання.

Чому фахова веб студія просування сайтів EMBO не радить писати тексти за допомогою ШІ?

Сучасному користувачу цікава інформація, отримана на людському досвіді та створена з індивідуальним підходом. З появою ШІ, а саме чата GPT, виникла думка, що ця програма здатна замінити експертну людину у розробці контенту. Так, вона має потужні алгоритми, проте складає тексти з інформації, яка вже існує, тому її не можна вважати унікальною та індивідуальною. Цей додаток не може відчути емоцій та нюансів цільової аудиторії, як це робить справжня людина. Професіонал у сфері копірайтингу розуміє інтент користувача, враховуючи культурний і соціальний контекст. Крім того, машина не завжди може коректно інтерпретувати інформаційні запити, особливо у складних тематичних сферах.

Також тексти, створені ШІ, не можуть бути ідеально оптимізовані під SEO, навіть при умові, що копірайтер написав точне технічне завдання, фінальні тексти все одно треба буде редагувати. Тому для отримання якісного контенту краще замовити просування сайту в інтернеті в спеціалізованій студії з великою експертизою в SEO.

Чи достатньо буде одного якісного контенту?

Розкрутка веб-сайту залишилася довготривалим й багатоетапним процесом. Тому робота з контентом не дасть 100% результат. Це буде вагомим вкладом в просування ресурсу, але попри це треба буде враховувати технічну внутрішню та зовнішню оптимізацію. Це має бути складна довгострокова стратегія просування, якою займаються на професійному рівні студії пошукового маркетингу.

Back to top button