Події

«Артек Медікал Груп» поставило сучасний ангіограф до лікарні в Лубнах

Відділення невідкладних станів Лубенської лікарні інтенсивного лікування за сприяння Полтавського кардіоваскулярного центру отримало від компанії «Артек Медікал Груп» новий сучасний апарат для ангіографії.

Працівники Лубенської лікарні вже встигли провести з його допомогою декілька планових і ургентних операційних втручань. Ця універсальна модель дозволяє сканувати всі ділянки тіла пацієнта і при цьому забезпечує високоякісну візуалізацію судин завдяки технології плоского випромінювача. А багатовісна система орієнтації та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволяють навіть одному лікарю легко керувати системою після нетривалого навчання.

Серцево-судинний хірург Полтавського кардіоваскулярного центру Євген Люлька відзначив, що наразі по всій Україні в експлуатації знаходяться близько 20 подібних сучасних ангіографів.

«Ми маємо змогу робити планову коронарографію, імплантацію водіїв ритму серця, процедури на судинах нижніх кінцівок, головного мозку. Немає потреби їхати в обласний центр або в Київ. І кваліфікація персоналу, і технічні параметри обладнання дозволяють все це робити саме в Лубнах», – каже Євген Люлька.

Як підкреслює хірург, Лубни мають вдале географічне розташування – на перетині шляхів між Києвом, Харковом, Полтавою, Дніпром, Черкасами та Сумами. Нова катетеризаційна лабораторія з сучасним ангіографом в місцевій лікарні значно підвищить рівень охорони здоров’я для мешканців невеликих міст та сіл регіону, а також зменшить час надання невідкладної допомоги пацієнтам з ургентними станами, зокрема інфарктом міокарда.

«Це саме те, заради чого ми працюємо: щоб в будь-якому регіоні України люди могли розраховувати на якісну та швидку медичну допомогу незалежно від важкості їхнього стану. Введення в експлуатацію ангіографа в Лубнах – це дійсно великий крок у розвитку системи охорони здоров’я Наддніпрянщини, і ми дуже раді, що змогли долучитись до цього проєкту», – зазначила директора ТОВ «Артек Медікал Груп» Наталя Курашко.

Довідково

 ТОВ «Артек Медікал Груп» – один з лідерів у сфері постачання важкого діагностичного обладнання та єдина компанія, яка працює за прямим контрактом з виробником. До переліку медичного обладнання, на якому спеціалізується компанія, відносяться комп’ютерні томографи, магнітно-резонансні томографи, ангіографи, рентген-апарати, системи УЗД тощо. Кінцевими бенефіціарами ТОВ “Артек Медікал Груп” є Наталя Курашко і Руслан Стретович.

Back to top button