Події

❗️ Під час окупації Київщини поранив цивільного: правоохоронці оголосили про п…

❗️ Під час окупації Київщини поранив цивільного: правоохоронці оголосили про підозру військовослужбовцю рф

російський військовий відкрив вогонь по мешканцях с. Богданівка, які рятувалися від обстрілів у підвалі. У результаті пенсіонер отримав поранення. Через кілька днів дружині вдалося вивести його з окупованого населеного пункту: у лікарні чоловіку ампутували ногу.

????Встановлено, що під час тимчасової окупації с. Богданівка, що на Київщині, росіяни обкрадали помешкання селян, знущалися та розстрілювали мирне населення.

Зокрема поліцейські встановили, що у березні минулого року п’ятеро російських військових зайшли до підвалу будинку, де переховувалося 18 місцевих мешканців. Окупанти наказали людям зібратися біля виходу. російські армійці вхопили найближчого до них чоловіка та повели його в кімнату, де перебував один з їхніх командирів.

????Той підійшов до чоловіка та вистрілив йому в ногу. Окупант продовжував знущатися з поранених і погрожував розстрілом.

За кілька днів близьким родичам вдалося вивести 64-річного чоловіка з окупованого населеного пункту. Його доставили до лікарні, але несвоєчасне надання медичної допомоги призвело до гангрени та втрати ноги.

????Наразі заступникові командира 2-ї мотострілецької роти військової частини № 90600, який здійснив постріл у пенсіонера, оголошено про підозру за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

????41-річному уродженцю самари загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Back to top button