Кофеїн знижує ризик появи серцево-судинних захворювань – вчені
Вчені з’ясували, що кофеїн знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Відкриття було зроблено фахівцями з Університету Макмайстра у Канаді.
Вчені провели дослідження, під час якого знайшли специфічні білки, на які може впливати кофеїн. Ця дія стимулює печінку прибирати з крові «поганий» холестерин.
За словами фахівців, щоб зменшити кількість білка PCSK9 у крові, можна регулярно пити напої з кофеїном. Таким чином, розщеплюється «поганий» тип холестерину — ліпопротеїди низької щільності (ЛПНГ). Це дозволить зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Проте вчені заявляють, що зловживати такими напоями не потрібно. Адже велика кількість кофеїну негативно впливає на організм людини. Також вони зазначили, що у каву не варто додавати вершки та цукор. Крім того, напій краще не поєднувати із солодощами, адже тоді він перестане бути корисним.