Лікар-гастроентеролог дала поради щодо вибору м’яса для шашлику
З настанням літнього сезону багато українців починають активно влаштовувати пікніки на свіжому повітрі, неодмінним атрибутом яких стає шашлик. Втім, як стверджує досвідчений гастроентеролог, м’ясо для цієї страви слід вибирати з обережністю.
Експерти радить брати м’ясо на шашлик виключно в перевірених торгових точках, а не в супермаркетах. Крім того, вона рекомендує відмовитися від покупки м’яса для шашликів у вже підготовленому, маринованому вигляді. “Як правило, на такі продукти йде те м’ясо, яке себе в якійсь мірі зжило, його рясно заливають маринадом, щоб не було чутно неприємного запаху, відмивають оцтом, в результаті люди беруть на шашлики продукт, вживання якого може погано закінчитися”, – підкреслила лікарка.
Крім того, лікар зазначила, що при виборі та купівлі м’яса не потрібно соромитися питати у продавця про його походження.