Події

​До 5, 8 і 12 років ув’язнення засуджено трьох інформаторів з Донеччини Прокурори…

До 5, 8 і 12 років ув’язнення засуджено трьох інформаторів з Донеччини

???? Прокурори довели, що у серпні 2022 року мешканка м. Білозерська через «Telegram» і «Viber» надсилала на номери російських мобільних операторів дані.

????Вони стосувалися розташування й переміщення військовослужбовців ЗСУ як на території міста, так і Бахмутського району.

????Інший інформатор як адміністратор групи прихильників «руського миру» в «Telegram» почав співпрацювати з представником держави-агресора у січні 2023 року.

????Чоловік неодноразово надсилав на російський мобільний номер інформацію про розташування особового складу та військової техніки українських захисників у м. Краматорську.

????Мешканець м. Покровська у червні-липні 2022 року також телефоном передавав представнику НЗФ «ДНР» скріншоти Google Maps.

????На мапах позначав місця дислокації й напрямки переміщення підрозділів ЗСУ у своєму місті, а також Селидовому, Мирнограді та у Покровському районі.

????Після цього робив скріншоти, відправляв їх через «Telegram» та надсилав текстові і голосові повідомлення.

????Через певний час він перевіряв на місцевості, чи актуальні передані ним дані. У разі зміни обстановки, повідомляв про це окупантам.

????За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури двох інформаторів визнано винними у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

????Їм призначено покарання – 5 років 3 місяців та 8 років 3 місяців позбавлення волі.

????Ще одного інформатора засуджено за колабораціонізм (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Він проведе 12 років за ґратами.

????Досудові розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button