Цікаве

Лікар пояснила, з чим пов’язана часта поява синців і до чого тут печінка

Часта поява синців на тілі може свідчити про наявність у людини проблем із печінкою, нестачею вітамінів або регулярним прийомом ліків.

«Однією з причин може бути частий або регулярний прийом ліків. До них відносяться такі всім звичні препарати, як ібупрофен та аспірин. Вони діють як антикоагулянти, тобто сприяють розрідженню крові та перешкоджають формуванню кров’яного згустку. А ось стероїди діють не на кров, а на шкіру, роблячи її більш тонкою та вразливою до пошкоджень», — заявила фахівець.

Синці також можуть говорити про проблеми з печінкою, спричинені, зокрема, вживанням алкоголю. За словами лікаря, у такому разі йдеться про те, що вона не справляється з виробленням у достатній кількості білків, які сприятимуть згортанню крові. Ще одна ознака появи синців на шкірі – дефіцит вітамінів С та К.

«Як і у випадку печінки, виявити проблему допоможуть аналізи. Якщо аналіз показує нестачу цих вітамінів, то її потрібно заповнити за допомогою прийому вітамінних комплексів, які також підбирає лікар», — додала лікар.

Back to top button