Події

​Застрелив, розчленував тіло та підпалив — прокурори ідентифікували російського …

Застрелив, розчленував тіло та підпалив — прокурори ідентифікували російського військового, який вбив фермера під час окупації Куп‘янщини

? За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю ЗС РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

? За даними слідства, 31 липня 2022 року військовослужбовець 7 окремого мотострілецького полку, який є уродженцем Курської області РФ, разом з іншими російськими військовими приїхав до фермерського господарства у с. Безмятежне Куп’янського району.

? Власником ферми був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його «Вуйком».

? Військовий вийшов з автівки та сказав фермеру підійти до нього під приводом допомоги у ремонті автівки. Коли той підійшов, військовослужбовець вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці.

? Після цього російський військовий розчленував тіло вбитого, частину поклав в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалив.

? Аби приховати цинічний злочин, він забрав відрубані залишки тіла фермера та викидав їх по дорозі до с. Вишневе Куп‘янського району.

? Наразі правоохоронці встановлюють інших російських військових, причетних до вчинення цього злочину.

? Досудове розслідування – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button