Події

​​Викрито ОЗГ, яка організувала поставки до РФ кам’яного вугілля з тимчасово окуп…

​​Викрито ОЗГ, яка організувала поставки до РФ кам’яного вугілля з тимчасово окупованої території Луганщини
 
? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру трьом посадовцям російського підприємства та громадянину України – псевдозаступнику «міненерго ЛНР» за фактом сприяння діяльності терористичної організації (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
? За даними слідства, в липні 2014 року для фінансової підтримки терористичної організації «ЛНР» вище політичне керівництво РФ створило організовану злочинну групу.

? ЇЇ учасники розробили та реалізували злочинний план закупівлі і поставки кам’яного вугілля з тимчасово окупованої території України до РФ.
 
? Для цього на території РФ було зареєстровано товариство. У вересні 2015 року воно уклало незаконний контракт про закупівлю кам’яного вугілля, видобутого на території окупованої частини Луганської області, із підприємством, підконтрольним терористичній організації «ЛНР».

? Його очолив підозрюваний. Пізніше він обійняв псевдопосаду «заступника міністра палива, енергетики  та вугільної промисловості ЛНР».
 
? З вересня 2015 року по лютий 2016 року учасники злочинної групи залізничним транспортом вивезли 230 тисяч тонн кам’яного вугілля з окупованої території Луганщини на територію Ростовської області РФ.
 
? За це вугілля на рахунки підконтрольного «ЛНР» держпідприємства, відкриті у так званому державному банку «ЛНР» через банківську установу підконтрольної РФ невизнаної Республіки Північна Осетія, перераховано понад 376 млн російських рублів.
 
? В подальшому ці кошти використано для забезпечення діяльності терористичної організації «ЛНР» та фінансування її незаконних збройних формувань.
 
? Досудове розслідування – ГСУ СБУ.
 
 БІЛЬШЕ

Back to top button