Події

? Андрій Костін: Головна мета органів правопорядку – щоб людина дійсно відчувала…

Андрій Костін: Головна мета органів правопорядку – щоб людина дійсно відчувала себе в безпеці та розраховувала на механізми відновлення справедливості

? Міжвідомча робоча група розробила проєкт Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку, як частини сектору безпеки і оборони України на 2023–2027 роки.

? Генеральний прокурор Андрій Костін подякував усім членам міжвідомчої робочої групи, експертам та міжнародним партнерам за плідну, конструктивну, водночас інтенсивну і не завжди просту роботу.

? Результатом цієї роботи став проєкт масштабного стратегічного документу про візію, бачення того шляху, який остаточно інтегрує органи правопорядку України до бажаного загальноєвропейського простору свободи, безпеки та справедливості – проєкт Комплексного стратегічного плану, – зазначив Андрій Костін.

? В ході підготовки проєкту цього документа експертна група опрацювала масив пропозицій і зауважень, які допомогли сформулювати шість стратегічних пріоритетів реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України. Це дозволить його модернізувати й привести у відповідність до стандартів, яких має досягти Україна на шляху до членства у ЄС. Також закладено підґрунтя для подальших кроків на цьому шляху – формування операційного плану.

? Головне наше завдання – пам’ятати, що в центрі уваги сектору правопорядку, сектору безпеки і оборони є людина, її життя, здоров’я, честь і гідність, права і охоронювані законом інтереси. Наша головна мета – щоб людина дійсно відчувала себе в безпеці, знала, що має свободу. І у випадку, якщо щось загрожує її безпеці чи свободі, щоб ця людина розраховувала на механізми справедливості. Це прості слова, але давайте пам’ятати про те, що це є нашою головною метою, – резюмував Андрій Костін.

? Розроблений учасниками міжвідомчої робочої групи проєкт Комплексного стратегічного плану передадуть на розгляд до Офісу Президента України.

БІЛЬШЕ

Back to top button