Події

​Андрій Костін обговорив з представниками посольства Французької Республіки в У…

Андрій Костін обговорив з представниками посольства Французької Республіки в Україні посилення експертної допомоги

? Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенжаменом Рорігом та аташе з правоохоронних питань при посольстві Французької Республіки в Україні Себастьєном Дорденом. Обговорили ключові напрями співпраці з французькою стороною.

? Франція зробила неоціненний внесок у нашу роботу щодо фіксації наслідків та збору доказів вчинення воєнних злочинів, коли передала мобільну ДНК-лабораторію, обладнання та матеріали для її роботи, а також навчивши українських експертів. Такий дослідницький комплекс не має аналогів в Україні. Крім того Франція відправляла три місії експертів, які допомагали українським правоохоронцям безпосередньо на деокупованих територіях, за що ми також безмежно вдячні, – наголосив Андрій Костін.

? Наразі погоджено передачу другої мобільної ДНК-лабораторії. Її отримання допоможе у проведенні експертних досліджень і, як наслідок, сприятиме оперативному та своєчасному документуванню міжнародних злочинів РФ.

? Окремо зупинилися на розслідуванні злочинів проти довкілля. Офіс Генпрокурора фіксує випадки навмисного чи випадкового спричинення шкоди навколишньому середовищу внаслідок російської агресії в Україні. Є обґрунтовані підстави стверджувати, що деякі з них – це злочин екоциду та воєнні злочини з впливом на довкілля.

? Обговорили експертну підтримку та допомогу у розслідуванні таких злочинів.

? Представники посольства Французької Республіки в Україні запевнили, що сприятимуть посиленню подальшої співпраці.

Back to top button