Події

​​⚡ Держспецзв’язку провела освітній курс із кіберзахисту для фахівців з інформа…

​​ Держспецзв’язку провела освітній курс із кіберзахисту для фахівців з інформаційної безпеки державного сектору

?‍? Щоб допомогти державним органам у протистоянні кіберзагрозам, Держспецзв’язку проводить освітні курси з кіберзахисту для держслужбовців. Раніше, у жовтні, слухачами були службовці категорії “А”, які відповідають за кіберзахист критичної інфраструктури держави в держорганах на стратегічному рівні.

?‍? Цього тижня ми завершили курс для фахівців категорії “Б”, які безпосередньо забезпечують захист. Курс було проведено за підтримки проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Національного агентства України з питань державної служби ( НАДС ) та Вищої школи публічного управління.

ℹ️ Курс складався із шести модулів: розуміння ландшафту загроз, державна інфраструктура для забезпечення кіберзахисту, законодавча база в галузі кібербезпеки та захисту інформації, особливості бюджетування в державному секторі, а також реформування системи підготовки кадрів у країні.

Метою курсу було допомогти державним органам підвищити власну кіберстійкість та налагодити плідну співпрацю між обʼєктами кіберзахисту та структурними підрозділами Служби, які надають відповідні сервіси в галузі кіберзахисту та здійснюють формування державної політики.

? “Державні органи є основною мішенню російських хакерів. Роль держорганів у забезпеченні кіберзахисту не менш важлива, ніж наша як регулятора. Українське законодавство в галузі кіберзахисту та захисту інформації швидко адаптується до вимог часу. Ми запроваджуємо найкращі світові практики. Але з усім цим потрібно вміти працювати, саме тому має бути постійний діалог між регулятором та тими, хто втілює законодавчі норми в життя. Тому ми ініціювали проведення таких курсів”, – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Він також підкреслив, що розвиток кадрового потенціалу для забезпечення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та обʼєктів критичної інформаційної інфраструктури є одним із пріоритетів для Держспецзв’язку на шляху забезпечення кіберстійкості країни.

? “Українська державна служба демонструє неймовірну стійкість і продовжує працювати на благо громадян та бізнесу, у той час як ворог наполегливо намагається перешкодити цій роботі та посіяти хаос. Перед захисниками кіберпростору стоять непрості виклики. Саме тому постійний обмін знаннями та найкращими практиками критично важливий. Держспецзвʼязку є тим центром компетенції, який акумулює й аналізує знання та вибудовує систему кіберзахисту держави. Українські фахівці зараз на передовій кібервійни і вже можуть ділитися досвідом з колегами з інших держав”, – зазначив Угіс Сікс, керівник проєкту ЄС “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні” (EU4PAR).

? Нагадаємо, що зараз Держспецзв’язку провадить роботу над реформуванням системи освіти та запровадженням Національної рамки кваліфікацій у сфері кібербезпеки та захисту інформації, що відповідає стандартам США та ЄС. Від минулого року до державного класифікатора професій було додано 27 спеціальностей у галузі кібербезпеки та захисту інформації. Цього року за підтримки проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України” розроблені перші шість професійних стандартів для нових спеціальностей.

Back to top button