Україна

В Україні діятимуть графіки погодинних відключень


В Україні діятимуть графіки погодинних відключень

Станом на ранок в Україні було знеструмлено 407 населених пунктів. Через бойові дії є нові відключення у чотирьох областях.

В енергосистемі України зменшився дефіцит на тлі потепління, але він все ще залишається значним. Через це увечері з 18:00 до 24:00 діятимуть графіки погодинних відключень для всіх споживачів, повідомило Укренерго у понеділок, 20 травня.

“Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що головна причина обмежень – наслідки ракетних ударів ворога по українським електростанціям: з 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Так, 19 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі і Словаччини.

Також, з 09:00 до 16:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії. Сьогодні вночі, з 00:00 до 07:00 також застосовувалась аварійна допомога з країн Європи.

Сьогодні протягом доби Україна імпортуватиме електрику з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 19 499 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 415 МВт.

Станом на ранок в Україні було знеструмлено 407 населених пунктів. Через бойові дії є нові відключення у Донецькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин є знеструмлення в Дніпропетровській області.

Раніше у Міненерго попередили українців про важку зиму. За останні кілька місяців українська енергосистема зазнала найбільших руйнувань від початку повномасштабної війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 9 =

Back to top button