Україна

Україна вперше бере участь у найбільших кібернавчаннях НАТО


Україна вперше бере участь у найбільших кібернавчаннях НАТО

У навчаннях Locked Shields 2024 беруть участь понад 4000 експертів з понад 40 країн, і серед них уперше є представники України.

У Таллінні під егідою Центру передового досвіду НАТО з питань кібероборони (CCDCOE) розпочались найбільші в світі навчання у сфері кібербезпеки Locked Shields 2024. Про це в середу, 24 квітня, повідомила пресслужба CCDCOE.

Зазначається, що в навчаннях беруть участь понад 4000 експертів з понад 40 країн, і серед них уперше є представники України.

Завдання полягають у тому, що групи швидкого реагування – команди “Синіх” – мають захистити вигадану державу Берилію від складних кібератак, спланованих агресорами з команд “Червоних”.

“Імітуючи інтенсивні кризові умови, ці команди застосовують національні стратегії та тісно співпрацюють з міжнародними союзниками для вироблення ефективних відповідей”, – йдеться в повідомленні.

Крім практичних завдань, учасники Locked Shields проходять підготовку з юридичних, стратегічних і комунікаційних тактик, а також координації на всіх рівнях командування.

Раніше повідомлялося, що в Литві влітку відбудуться найбільші в історії країни військові навчання.

Нагадаємо, у Польщі відбулися військові навчання Dragon-24, які є частиною військових маневрів НАТО Steadfast Defender-24.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button