Україна

Лише допомоги США недостатньо для перемоги над РФ – Кулеба


Лише допомоги США недостатньо для перемоги над РФ - Кулеба

Зупинити російських загарбників може лише об’єднаний фронт всієї України та всіх її партнерів, зазначив глава МЗС.


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав західних союзників активізувати виробництво зброї для посилення допомоги Україні. Про це глава МЗС сказав в інтерв’ю The Guardian.

За його словами, лише відновлення військової підтримки США недостатньо для перемоги над Росією і потрібен об’єднаний фронт підтримки партнерів. Союзники України повинні перейти від “висловлення співчуття і співчуття українцям і обіцянок допомогти у відновленні до запобігання загибелі людей і руйнування країни”.

 
“Жоден окремий пакет не може зупинити росіян. Що зупинить росіян – то це об’єднаний фронт всієї України і всіх її партнерів”, – наголосив Кулеба.
 
Міністр закликав Захід збільшити виробництво озброєнь, як це зробила Україна, позаяк наразі Росія випускає приблизно вдесятеро більше зброї.
 
“Коли я бачу, чого досягла Росія у розбудові оборонно-промислової бази за два роки війни, і чого досяг Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід повинен усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася”, – сказав очільника МЗС
 
За оцінкою Кулеби, пік військово-промислового виробництва в союзників України очікується не раніше кінця 2024 року.

Нагадаємо, раніше в Держдепі США заявили, що новий пакет американської військової допомоги Україна отримає “дуже скоро”.

Лондон озброює ЗСУ: що відомо про бомби Paveway IV

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 2 =

Back to top button