Україна

Amnesty International: РФ свідомо б’є по густонаселених житлових районах


Amnesty International: РФ свідомо б є по густонаселених житлових районах

Amnesty International зафіксувала, що російські військові завдавали “невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури”.

У щорічній доповіді Amnesty International наголосила на кричущих порушеннях правил ведення війни в Україні й Близькому Сході.

Amnesty International зокрема зафіксувала, що російські військові під час повномасштабного вторгнення в Україну завдавали “невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури”.

“У деяких випадках офіційні російські коментарі стосовно ударів вказували на те, що вони, скоріш за все, завдавалися свідомо”, – йдеться у звіті.

Крім того, в АІ наголосили, що військові країни-агресора Росії обстрілювали енергетичну інфраструктуру та об’єкти, що забезпечують експорт зерна.

Окремо у звіті йдеться про тортури та інші види жорстокого поводження з українськими військовополоненими з боку росіян.

“Росія постійно відмовляла гуманітарним організаціям у доступі до українських військовополонених на окупованих нею територіях України”, – зазначається у звіті.

Наголошується також, що в Україні міжнародні моніторингові групи мали доступ до місць перебування російських військовополонених, могли проводити з ними конфіденційні інтерв’ю.

АІ підкреслює й слюється посилення наступу на права і свободи на окупованих Росією територіях, зокрема в Криму Йдеться зокрема про примусову паспортизацію, відмову в наданні послуг тим, хто не отримав російський паспорт, а також про можливість здобувати освіту тільки російською мовою.

Нагадаємо, 17 квітня у Чернігові пролунали три потужні вибухи. Пізніше стало відомо, що росіяни могли вдарити по місту крилатими ракетами Іскандер.

Атака на Чернігів 17 квітня: 18 загиблих

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − one =

Back to top button