Події

Делегація МВС України взяла участь в дев’ятому засіданні Діалогу з прав люди…

Forwarded From МВС України

Делегація МВС України взяла участь в дев’ятому засіданні Діалогу з прав людини між Україною та ЄС ????????????????

➡️Перша частина засідання була присвячена обговоренню порушення міжнародних прав людини та гуманітарного права внаслідок широкомасштабного вторгнення та збройної агресії росії.

Зокрема, заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що:

????Національна поліція розпочала 117 000 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну. Крім того, виявлено 101 місце, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.
????Серед військовополонених є працівники ДСНС, які відповідно до положень Женевських конвенцій не є комбатантами.
????Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС України забезпечило наповнення Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Наразі він містить відомості про понад 37 000 людей.

➡️Під час другої частини засідання сторони обговорили питання наближення національного законодавства до норм ЄС в частині захисту прав національних, етнічних, релігійних та інших меншин, дітей, гендерної рівності, протидії дискримінації, свободи слова та недопущення порушень прав людини працівниками правоохоронних органів.

Представники делегації МВС актуалізували інформацію щодо реалізації проєктів з упровадження системи «Custody records», «Автошколи для осіб з інвалідністю», «Безпека освітнього середовища».

????????Підписатися | Міністр | МВС | Гвардія наступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + twelve =

Back to top button