Спорт

Україна відреагувала на допуск росіян до Олімпіади-2024

Україна відреагувала на допуск росіян до Олімпіади-2024

Фото: Матвій Бідний/Facebook
Т. в. обов’язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний

Україна не виключає можливості бойкоту Олімпіади-2024 через допуск спортсменів з Росії та Білорусі в нейтральному статусі.


Рішення Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету про допуск росіян і білорусів виступати на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі є безвідповідальним. Про це заявив в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, повідомляє пресслужба відомства.
 
“Лише днями президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах анонсував, що відповідне рішення МОК буде ухвалювати лише у березні наступного року”, – зазначив він.
 
Бідний повідомив, що Україна зі свого боку пояснювала міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі самі паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців.
 
“Під час війни не вдасться ховатися за білим прапором “нейтральності”. Нейтральність у часи, коли в Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової та одна нація намагається знищити іншу, означає безвідповідальність і мовчазне потурання вбивцям”, – додав в.о. міністра.
 
Посадовець заявив, що Україна “рішуче засуджує безвідповідальне рішення” членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету.
 
“Єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя – Росія. Єдина держава, яка намагається провести альтернативу Олімпіаді – Росія. Єдина держава, яка погрожує приїхати на Олімпіаду на танках – Росія. Що ще має зробити Росія – кого ще має вбити Росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?” – наголосив Бідний.
 
Він також повідомив, що Україна пізніше ухвалить рішення щодо участі країни в Олімпійських і Паралімпійських іграх 2024 року після проведення консультацій з українською спортивною спільнотою і вищим політичним керівництвом країни.
 
Нагадаємо, Україна та ще 34 країни сформували коаліцію проти участі росіян з білорусами на Олімпіаді-2024, яка відбудеться в Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Сьогодні МОК допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів із Росії та Білорусі. Вони змагатимуться під нейтральним статусом. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button