Україна

З’явилися супутникові фото знищеного Новочеркаська


З явилися супутникові фото знищеного Новочеркаська

Супутникові знімки підтверджують, що друга знищена одиниця ворожої техніки – це навчальне судно УТС-150.

Супутникові знімки Maxar із залишками знищеного українськими силами десантного корабля Новочеркаськ в окупованій Феодосії з’явилися у відкритому доступі. 

Після затоплення корабель продовжував диміти, що підтверджує версію про “вибуховий” вантаж на борту судна. Також це підтверджує й інфраструктура причалу, неподалік якого стояв цей ворожий ВДК, по суті знищена, і явно впливом вибухової хвилі.

На супутникових знімках початку грудня цього року видно, що крім десантних кораблів, окупанти розмістили в гавані Феодосії й кілька сторожових кораблів. 

Після перших повідомлень про потоплення Новочеркаська з’явилася інформація про те, що в результаті удару міг бути потоплений і другий корабель ворога. Журналісти Радіо Свобода висловили припущення, що друга знищена одиниця – це навчальне судно УТС-150, що простояло там без руху вже кілька років. Про це свідчать і супутникові зображення.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на борту знищеного ВДК Новочеркаськ були боєприпаси, зокрема “Шахеди”.

Зазначимо, що в момент атаки в ніч проти 26 грудня на кораблі Новочеркаськ перебували 77 російських моряків. Після удару ЗСУ 33 моряки вважаються зниклими безвісти, ще 19 – отримали поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button