Україна

З’явилися подробиці затримання екс-глави СБУ Криму


З явилися подробиці затримання екс-глави СБУ Криму

Кулініча було призначено начальником Головного управління СБУ в Криму в жовтні 2020 року. У березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади, а 16 липня Кулініч був затриманий за підозрою у держзраді.

Операція із затримання колишнього голови СБУ Криму Олега Кулініча тривала понад рік. Її особисто вів чинний голова служби безпеки України Василь Малюк. Про це Малюк розповів в інтерв’ю телеканалу 1+1.

“Це було дуже непросто. Я займався цим питанням тільки з одним співробітником. Я це називаю інтелектуальною контррозвідкою. На це іноді витрачаються роки. У ситуації з Кулінічем це було більше року”, – зазначив Малюк.

Також керівник СБУ пояснив, як ворог збирав агентурні повідомлення з України.

“У Москві є офіс Сівковича-Клюєва. Це свого роду “кротоферма”. Основне завдання – збір інформації щодо України. У тому числі в офісі присутні кадрові співробітники 5 служби ФСБ РФ. І безпосередньо вони співпрацювали з Кулінічем”, – зазначив він.

Нагадаємо, Кулініч був призначений начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим у жовтні 2020 року. У березні 2022 року Зеленський звільнив його з цієї посади, а 16 липня Кулініч був затриманий за підозрою в держзраді.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button