Україна

З’явилися подробиці масованого обстрілу Сумщини


З явилися подробиці масованого обстрілу Сумщини

Росіяни обстріляли Зноб-Новгородське Сумської області. Від околиць селища до кордону з РФ – менше ніж 5 км.


Війська РФ обстріляли з мінометів і РСЗВ селище Зноб-Новгородське Шосткинського району Сумської області. Унаслідок ворожої атаки загинули троє людей. Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації в п’ятницю, 29 січня.
 
“Зафіксовано щонайменше 20 вибухів. Внаслідок обстрілу, попередньо, дві людини загинули відразу, двох – було поранено. На жаль, одна з них через важкі травми померла по дорозі до лікарні”, – йдеться в повідомленні.
 
Унаслідок обстрілу пошкоджено шість приватних житлових будинків, господарську споруду, літню кухню, приватний автомобіль, відділення Нової пошти, промислове підприємство, магазин, лінію електропередач.

Зазначається, що від околиць селища до кордону з Росією – менше ніж 5 км. “Нагадаємо, що у 5-кілометровій зоні триває добровільна евакуація населення. Жителям небезпечних районів допомагають виїхати у більш безпечні”, – наголосили в ОВА.

 
За фактом обстрілу було розпочато досудове розслідування, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.
 
“Внаслідок атаки ворога поранення отримали двоє мирних жителів. Потерпілих було госпіталізовано в лікарню. Згодом один із них, 71-річний чоловік, від отриманих травм помер. У пошкодженому приватному будинку під час гасіння пожежі рятувальники виявили останки, які наразі направлені для ідентифікації”, – йдеться в повідомленні.
 
Раніше повідомлялося, що російські військові здійснили обстріл Сумської області, загинули троє людей. 
Напередодні росіяни вбили останнього жителя села Степок на Сумщині. Снаряд влучив прямо в кімнату, де знаходився 60-річний чоловік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button