Україна

З’явилося нове фото пошкоджених кораблів у Криму


З явилося нове фото пошкоджених кораблів у Криму

Десантний корабель “Мінськ” майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен, ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження, вважають у Міноборони Британії.

Ракетний удар по російським військовим кораблям на судноремонтному заводі у Севастополі, що у тимчасово окупованому Криму, завдав їм суттєвої шкоди. Про це свідчить нове фото, яке оприлюднило Міноборони Великобританії у п’ятницю, 15 вересня.

Зокрема, пошкоджень зазнали десантний корабель “Мінськ” та підводний човен проекту Kilo 636.3 “Ростов-на-Дону”,

Незважаючи на те, що Міністерство оборони Росії применшує збитки, завдані судам, дані з відкритих джерел вказують на те, що “Мінськ” майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен, ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження.

“Будь-які спроби повернути підводний човен до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів”, – йдеться у повідомленні.

За британськими даними, існує реальна ймовірність того, що складне завдання з вивезення уламків із сухих доків виведе їх з ладу на багато місяців. Це поставить перед росіянами серйозну проблему підтримки технічного обслуговування Чорноморського флоту.

“Втрата “Ростова” позбавляє ЧФ одного з чотирьох підводних човнів, здатних нести крилаті ракети, які відіграли важливу роль у завданні ударів по Україні та спрямування російської сили через Чорне море та Східне Середземномор’я”, – зазначили у Міноборони Британії.

Фото: Міноборони Британії 

Як відомо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Були пошкоджені дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону” та десантний корабель “Мінськ”. Перші знімки пошкоджених кораблів з’явилися у той же день.

Пізніше ЗМІ повідомили, що атака по Севастополю була здійснена ракетами Storm Shadow.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button