Україна

З’явилася “статистика” Зеленського з 24 лютого


З явилася статистика Зеленського з 24 лютого

Перші переговори у день початку війни президент України провів з лідерами США, Німеччини і Великобританії.

 
Президент Володимир Зеленський з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого провів 352 телефонні розмови з керівниками інших держав або міжнародних організацій. Про це у четвер, 29 грудня, повідомив речник глави держави Сергій Никифоров у Facebook.
 
 

 
“Трохи статистики від моїх колег зі Служби протоколу. За період з 24.02 по 28.12 президент України: 352 рази говорив по телефону з керівниками інших держав або міжнародних організацій. Перші розмови 24 лютого (хронологічно) – з Джозефом Байденом, Олафом Шольцом, Борисом Джонсоном, Карлом Негаммером, Реджепом Тайїпом Ердоганом, Магдаленою Андерссон, Шарлем Мішелем та Емманюелем Макроном. Остання на зараз – 27 грудня з Джорджею Мелоні”, – зазначив він.
 
Також, за словами речника, Зеленський 186 разів спілкувався або виступав онлайн, вперше – 1 березня на сесії Європарламенту, востаннє – 28 грудня з генеральним директором інвестиційної компанії BlackRock Ларрі Фінком.
 
Крім того, президент 110 разів зустрічався з представниками держав, компаній, організацій або з приватними особами – перша зустріч відбулася 15 березня із прем’єр-міністрами Матеушем Моравецьким, Янезом Яншею та Петером Фіалою, а остання поки що – 28 грудня з міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню.
 
Глава держави також 173 рази взяв участь у внутрішніх заходах, провів 44 засідання Ставки верховного головнокомандувача.
 
“У статистику увійшли тільки офіційні дзвінки і заходи. Вихідних не плануємо, тому до Нового року вона ще зміниться”, – додав Никифоров.
 
Нагадаємо, 28 грудня Зеленський звернувся до Верховної Ради. Він заявив, що Україна об’єднала Європу і багато у чому визначає стандарти НАТО.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button