Україна

Звільнено начальника Львівського теруправління юстиції

Дисциплінарна комісія в рамках службового розслідування виявила факти перевищення повноважень начальником Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярославом Жукровським і рекомендувала звільнити його із займаної посади, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє в середу прес-служба Міністерства юстиції України, дисциплінарна комісія встановила, що при виданні наказів Я.Жукровський порушив вимоги Конституції України і ряду законів.

“Ухвалені рішення – за межами повноважень голови обласної юстиції та можуть бути кваліфіковані як перевищення службових повноважень. Тому дисциплінарна комісія відповідно до закону “Про державну службу”, рекомендувала застосувати до начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровського Ярослава Івановича дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади державної служби”, – сказано в повідомленні.

Міністерство юстиції відзначає, що Я.Жукровському було повідомлено про дату та час засідання дисциплінарної комісії, але він не побажав особисто представити свою позицію з цього питання або надати хоч якісь пояснення комісії.

“На підставі висновку дисциплінарної комісії Міністерством юстиції 28 грудня видано наказ про звільнення Я.Жукровського з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області”, – сказано в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у вересні 2017 року Мін’юст почав службове розслідування проти Я.Жукровського, який під час прийому на роботу співробітників вимагав від них назвати дату народження лідера ОУН Степана Бандери і заспівати пісню бійців УПА “Лента за лентою”.

 

 

 

Back to top button