Україна

Звернення Зеленського – жителів Росії закликали припинити війну – 1News

Президент України Володимир Зеленський


Фото з відкритих джерел

При цьому він запевнив, що столицю повністю контролюють українські військові

Президент України Володимир Зеленський закликав російських громадян та службовців окупаційних військ РФ виступити проти війни та примусити Кремль припинити збройну агресію в Україні. Про це йшлося у зверненні українського глави.

“Я хочу, щоб мене почули у Росії. Абсолютно усі. Тисячі жертв, сотні полонених, які просто не можуть зрозуміти заради чого їх відправили до України.

Відправили до України вмирати. Вбивати інших. Чим швидше ви скажете своїй владі, що війну треба негайно зупинити – тим більше ваші люди залишаться живими.

Ми бачимо, що справді є виступи ваших громадян проти війни. І ми знаємо, що багато хто в Росії зараз просто шокований підлістю та жорстокістю влади. І це дуже правильна реакція. Я дякую вам за цю реакцію! Спасибі Леоніду Парфьонову, Дмитру Муратову, Юрію Дудю, Лії Ахеджаковій, Валерію Меладзе – ну, і тисячам. Тисячам гідних інших росіян, чиє сумління звучить – звучить голосно.

Просто зупиніть тих, хто бреше вам. Бреше нам. Бреше всьому світу. Потрібно закінчити цю війну. Ми можемо жити у світі. У світі глобальному. У світі людства”, – наголосив Зеленський.

1News за темою: Війська РФ окупували Станицю Луганську, Кримське й Марківку: Гайдай про стан населених пунктів

Також він запевнив, що українська армія мужньо й запекло боронить державу від нападу російських окупантів. Ситуацію в Києві повністю контролюють українські військові.

За словами президента, українська армія переможе російських окупантів і закликав населення власноруч чинити опір російським окупантам на вулицях своїх міст або повідомляти про пересування військової техніки окупантів до української влади.


1News за темою: Українські військові збили два винищувачі Су-30СМ

Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив про загибель 198 людей, серед яких троє дітей, внаслідок повномасштабного нападу Росії.

Водночас 1115 осіб отримали поранення, з яких 33 дитини.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button