Україна

Зустріч Зеленського й Рютте – Що обговорили політики – новини

Марк Рютте і Володимир Зеленський
Офіс президента

Очільник нідерландського уряду перебуває з візитом в Україні

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої сторони обговорили питання безпеки та можливі санкції проти РФ. Про це повідомив сам Зеленський під час брифінгу з очільником нідерландського уряду.

“Більшість часу ми сьогодні присвятили саме питанням безпеки в Україні, безпеки на наших кордонах, а також безпеки, яка впливає на економіку нашої держави. Також детально обговорили ті чи інші ймовірні санкції з боку Європейського Союзу, з боку Нідерландів у разі ескалації”, – висловився президент.

При цьому він вважає візит Рютте важливим, адже лідер Королівства Нідерланди відвідував Україну востаннє 17 років тому. А нинішній візит ще й відбувається, коли Україна потребує підтримки та допомоги.

Новини за темою: Україна і Нідерланди побудують 48 реабілітаційних центрів для військових і ветеранів

Нагадаємо, нещодавно в керівній партії Нідерландів VVD (“Народна партія за свободу і демократію”) та опозиційній “Партії праці” висловилися за надання Україні оборонної зброї. Це могли б бути радари, високоточна, протитанкова або протиповітряна зброя.


[ad_2]
Source link

Back to top button