Україна

Вимога хабаря: Нардепа Гунька відправили в СІЗО


Вимога хабаря: Нардепа Гунька відправили в СІЗО

Слідство встановило, що підозрюваний запропонував підприємцю за гроші отримати землю під обробку.

Народного депутата України від Слуги народу Анатолія Гунька в середу, 9 серпня, відправили в СІЗО до 7 жовтня за підзрою в хабарництві. Про це свідчить рішення Вищого антикорупційного суд в середу, 9 серпня.

Народному депутату визначили заставу в розмірі 30 млн гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягала на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 50 млн гривень.

Народний депутат одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України.

Слідство встановило, що підозрюваний запропонував підприємцю за хабар отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Народний обранець оцінив свої “послуги” на суму в 130 доларів за один гектар землі. За надання для обробки землі площею 1700 га одного з держпідприємств сума переданого хабаря мала б складати 221 тисячу доларів.

Крім того, 85 тисяч доларів мали стати так званим “авансом”. Їх мали передати до початку обробітку земель.

Під час передачі цього “авансу” нардепа та його пособників впіймали. Парламентарю повідомили про підозру, але його спільникам їх поки ще не оголосили.

Нагадаємо, правоохоронці викрили народного депутата від партії Слуга народу Анатолія Гунька на отриманні хабаря. 

Зазначимо, що фракція Слуга народу продовжує втрачати депутатів через пов’язані з ними скандалами. Зокрема, останній стався з Андрієм Холодовим, який вже склав мандат.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button