Україна

ЗСУ звільнили село Дмитрівка на Харківщині – ОВА


ЗСУ звільнили село Дмитрівка на Харківщині - ОВА

На лінії зіткнення в області тривають активні бойові дії. Минулої ночі ворог із систем залпового вогню здійснив масований обстріл Харкова.

Уночі, 5 серпня, ворог обстрілював Шевченківський, Індустріальний та Салтівський райони Харкова. Під ударом опинились житлові будинки, магазини, ринок. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу у багатьох будинках пошкоджено шибки, пошкоджено приміщення навчального закладу, дитячі майданчики. Піротехніки також вилучили снаряди, що не розірвалися.

З пораненнями госпіталізовані двоє людей 26-ти та 38 років та жінка 46 років, усі вони в момент обстрілу перебували на вулиці. Стан одного з чоловіків стабільно тяжкий, він перебуває у реанімації. Інші поранені – у стані середньої тяжкості.

Також минулої ночі ворог обстріляв місто Чугуїв. Три ракети влучили по відкритій території приватного будинку, одна ракета впала поруч. Постраждалих немає.

Загалом упродовж минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області. За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, викликів щодо постраждалих із цих районів не надходило.

“Наші захисники звільнили від окупантів і взяли під повний контроль село Дмитрівка в Ізюмському районі. При цьому вони ліквідували багато техніки та піхоти противника. Наразі ЗСУ займають вигідні рубежі та зміцнили свої позиції. Деталі – згодом”, – написав Синєгубов у Telegram.

Також ворог намагався прорвати нашу оборону поблизу Гусарівки Ізюмського району, але їхній наступ завершився черговим повним фіаско. Ворог відступив із втратами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові звільнили ще сім населених пунктів у Херсонській області. Загалом у регіоні деокуповано 53 населені пункти.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button