Україна

ЗСУ знищили три ворожі човни з екіпажами


ЗСУ знищили три ворожі човни з екіпажами

Росіяни намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти, зазначила Наталія Гуменюк.

Сили оборони на півдні України знищили три ворожі човни разом з екіпажамим. Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у суботу, 16 вересня.

“Мінус п’ять крупнокаліберних гармат за минулу добу – це потужний результат Сил оборони, мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти. Один із таких пунктів теж знищено”, – розповіла вона.

Гуменюк також відзначила, що росіяни продовжують тактику терору та розгорнули інформаційну кампанію з приводу обстрілу Нової Каховки. При цьому всі факти обстрілів росіян задокументовані та зібрана доказова база.

“Як показала вчорашня ситуація, додається дуже важкий вогневий терор Лівобережжя. Тому що не маючи правильної організації того, що вони запланували, вони здатні бомбити і ті напрямки навіть, де розташовані і їх підрозділи”, – сказала речниця.

Нагадаємо, 15 вересня російська авіація скинула авіабомбу на житловий квартал у Новій Каховці. В ЗСУ вважають, що окупанти хотіли атакувати Берислав на правому березі Дніпра, але бомба впала з літака раніше.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button