Україна

ЗСУ знищили полк російських десантників – розвідка


ЗСУ знищили полк російських десантників - розвідка

Значна частина російських десантників, що вижили, перебувають у вкрай важкому стані, зазначили в ГУР.

 

Внаслідок контрнаступу Збройних сил України 237 гвардійський десантно-штурмовий полк армії РФ припинив існування. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у п’ятницю, 9 вересня.

“Відомо, що 237 гвардійський десантно-штурмовий полк Росії припинив своє існування у зв’язку із загибеллю або пораненням усіх військовослужбовців. Значна частина тих, хто вижив, перебувають у вкрай важкому стані”, – йдеться у повідомленні.
 
Також повідомляється, що бійці російського 202 окремого мотострілецького полку в Харківській області відійшли зі своїх позицій та перемістилися до найближчої лісосмуги. Цей підрозділ залишився без зв’язку та командування. Окупанти дзвонять військовим із проханнями зв’язатися з керівництвом та з’ясувати, куди їм рухатися далі.
 
Деякі загарбники просять дружин звертатися на гарячі лінії Міноборони РФ та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із України.
 
“Скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту та техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових йдуть пішки. На Дніпропетровському напрямі ворог намагається утримати позиції. Наростає невдоволення новим підкріпленням – більшості новобранців 55-60 років”, – заявили у ГУР.
 
Для утримання позицій у Херсонській області росіяни підвезли “підкріплення” з території РФ, проте поповнення категорично відмовляється брати участь у бойових діях.
 
При цьому у пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що український наступ – це “фейкова піар-акція”. Пропагандисти намагаються переконати громадян РФ, що всі повідомлення про контрнаступ є “показовими виступами” для країн Заходу.
 
Напередодні з’явилося відео контрнаступу ЗСУ на Херсонщині. На кадрах можна побачити бронетехніку передану західними партнерами.
 
Також повідомлялося, що ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області. При цьому ризикує потрапити в оточення угруповання загарбників у розмірі 10 тисяч військових, яке займає територію від Куп’янська до околиць Слов’янська.
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button