Україна

ЗСУ змушені економити боєприпаси на фронті – ЗМІ


ЗСУ змушені економити боєприпаси на фронті - ЗМІ

Військовослужбовці Збройних сил України не приховують розчарування бездіяльністю західних союзників.


Українські військові змушені економити боєприпаси через скорочення надходжень західної військової допомоги, зокрема снаряди. Про це українські військові розповіли журналістам BBC, що побували на передовій. 

“Під час піку контрнаступу і навіть кілька місяців тому співвідношення між вогнем російської та нашої артилерії було здебільшого 1:1 або навіть більше на нашу користь. Тепер ми стріляємо по одному снаряду на кожні чотири-п’ять снарядів, які стріляє Росія”, – зазначив оператор безпілотника, який керує артилерійським вогнем на південній лінії фронту. 
 
Окрім того, ситуація може стати критичною, якщо західні країни припинять свою підтримку і поставки припиняться, кажуть солдати. Без боєприпасів західна техніка перетравиться на металобрухт, наголошують бійці.
 
“У нас справді не вистачає боєприпасів. Якби у нас було більше снарядів, ми б уже далеко зайшли за Кліщіївку. Яку б кількість снарядів ми не отримали, ми намагаємося вести влучний вогонь”, – заявив командир однієї з батарей 22-ї бригади із позивним Горн.
 
Натомість боєць з позивним Кент, що воює на радянській гаубиці 2С1 Гвоздика пояснив, що військові чекають годинами перш ніж відкрити вогонь, щоб переконатися, що вони мають цінну ціль. Вони просто не можуть витрачати боєприпаси на щось інше.
 
У виданні наголошують, що відсутність допомоги означає більші втрати для України. “Вони військові – ред.) злі, що їхні життя та жертви можуть бути витрачені марно через те, що, як вони кажуть, Європа та США не до кінця розуміють важливість військової підтримки для України”, – йдеться у матеріалі.
 
“Наші західні партнери повинні розуміти, що якщо ми не зупинимо росіян, то вони підуть далі. Тоді Європа та Америка замість того, щоб допомагати нам, будуть захищати свої власні землі, а їхні власні люди будуть гинути”, – заявив український військовий.

Нагадаємо, до кінця 2023 року Україна отримає 500 тисяч снарядів від Європи. При цьому європейці визнають, що з постачанням обіцяного 1 млн боєприпасів буде “невелика затримка”.

За інформацією німецької газети Welt, Україна планує новий контрнаступ у 2024 році. І він, очевидно, буде таким, яким його планував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на це літо. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button