Україна

ЗСУ збили два літаки РФ – ЗМІ


ЗСУ збили два літаки РФ - ЗМІ

Рідкісний літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 був збитий над Азовським морем. Окрім того, був підбитий Іл-22М11.

Українські військові увечері в неділю, 14 січня, збили над Азовським морем російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили літак Іл-22. Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на джерела в Силах оборони. Цю інформацію також оприлюднив народний депутат від Слуги Народу Юрій Мисягін.

Як повідомляється, літак А-50 був збитий відразу після його заступу на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ВКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик “швидкої” та пожежної машини.

Також спікер української добровольчої армії Південь Сергій Братчук повідомив, що його джерела фіксують зникнення з радарів А-50 в районі Азовського моря та підбиття Іл-22.

“За попередніми даними, інформація підтверджена, тому очікуємо коментарі від Повітряних сил. Якщо говорити про літак дальнього радіолокаційного стеження, то їх виготовлено було всього ≈30 одиниць. Ціль жирнюча”, – додав Братчук.

Новина доповнюється…

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button