Україна

ЗСУ збили 12 “шахідів” за добу – Генштаб


ЗСУ збили 12 шахідів за добу - Генштаб

Окупанти сьогодні намагалися атакувати українські об’єкти дронами-камікадзе, відмовившись від запуску ракет.

Збройні сили України в неділю, 23 жовтня, збили 12 безпілотників-камікадзе Shahed-136, а також завдали шість ударів по позиціях окупантів. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

“Підтверджено ураження 6 районів зосередження озброєння та військової техніки противника. За сьогодні, попередньо, підрозділи протиповітряної оборони збили дванадцять БпЛА Shahed-136”, – йдеться у повідомленні.

Згідно зі зведенням, ракетні війська та артилерія вразили пункт управління, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, боєприпаси та зенітний ракетний комплекс противника.

При цьому ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмут, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.

“Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, покращити тактичне становище, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони на окремих напрямках. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах”, – повідомляють у Генштабі.

Крім того, уточнено дані про знищення особового складу та техніки противника за 22 жовтня. Повідомляється, що в районі окупованого Енергодару Запорізької області внаслідок вогневого ураження було знищено 4 гаубиці Д-30, 3 вантажівки з боєприпасами, до 50 військовослужбовців противника, ще близько 40 поранено. На одному з напрямків знищено дві реактивні системи залпового вогню Ураган ворога разом із бойовими розрахунками.

У свою чергу, російські окупанти за добу завдали 2 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили близько 30 обстрілів української території з реактивних систем залпового вогню.

“Ворожих ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури Миколаєва, Запоріжжя та Новотаврійської Запорізької області”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. “Протягом доби противник знову завдав ракетних та авіаційних ударів по інфраструктурі та житлу цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни”, – повідомили в Генштабі.

Також окупанти здійснювали обстріли на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Ямполівки, Кам’янки та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку ворог веде обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області.

А на Авдіївському та Запорізькому напрямках – з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське, Водяне, Новомихайлівка, Мар’їнка, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та Залізничне.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру населених пунктів неподалік від лінії зіткнення. Від вогню реактивної та ствольної артилерії постраждали Нікополь та Іллінка Дніпропетровської області.

“Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури з території республіки Білорусь. У тому числі і із задіянням ударних БПЛА іранського виробництва”, – додали в Генштабі.

За даними Генштабу, минулої доби було знищено 20 безпілотників і 400 окупантів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button