Україна

ЗСУ завдають ворогові значних втрат – Генштаб

ЗСУ завдають ворогові значних втрат - Генштаб

Фото: Генштаб ВСУ

ЗСУ завдають ворогові значних втрат

Йде тотальний опір на тимчасово зайнятих російськими окупантами територіях, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

 

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ станом на вечір вівторка, 14 червня.

 

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках активні дії з боку супротивника не відзначені, на Бессарабському напрямку ситуація також особливо не змінилася. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках агресор також активних бойових дій не вів, але обстрілював цивільну інфраструктуру неподалік Авдіївки, Мар’їнки та Гуляйполя. Завдав ударів штурмовою та армійською авіацією в районах населених пунктів Срібне та Малі Щербаки.

 

На Сіверському напрямку ворог продовжує мінометні обстріли населених пунктів у прикордонних районах.

 

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих рубежів. Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дементіївка, Російська Лозова, Мосьпанове та Базалівка. Противник дистанційно замінував місцевість у районах населених пунктів Байрак, Перемога та Шестаково. Веде штурмові дії поблизу Рубіжного.

 

На Слов’янському напрямку зафіксовано систематичні ворожі артилерійські обстріли в районах населених пунктів Тетянівка, Чепіль, Долина, Дубровне та Богородичне.

 

На Лиманському напрямі активних дій противник не робив, але обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру в районі Сіверська.

 

На Сєвєродонецькому напрямку війська обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка та інші. Нанесли авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіна.

 

Ворог веде штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, здійснює перегруповання військ та намагається посилити угруповання.

 

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли українські війська з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару біля Білогорівки.

У районі Берестове ЗСУ відбили ворожий штурм, завдали ворогові втрат і змусили відійти на раніше зайняті позиції. Противник веде штурмові дії у районі населеного пункту Золоте.

 

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював підрозділи українських військ та намагався вести контрбатарейну боротьбу.

 

У районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Противник дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець, продовжує інженерне обладнання позицій.

 

“Сили оборони України вміло діють на полі бою і завдають ворогові значних втрат. Іде тотальний опір на тимчасово зайнятих російськими окупантами територіях”, – резюмують у Генштабі ЗСУ.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button