Україна

ЗСУ завдали окупантам втрат на Бахмутському напрямі – зведення


ЗСУ завдали окупантам втрат на Бахмутському напрямі - зведення

Українські воїни завдали ворогові значних втрат у районі населеного пункту Павлівка, після невдалого штурму окупанти відійшли.

Українські військові завдали окупантам значних втрат на Бахмутському напрямку, також відбито штурм на Слов’янському напрямку, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 26 червня.

“На Бахмутському напрямку ворог робив обстріли українських позицій з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Миколаївки, Берестового, Покровського, Кодеми та Нью-Йорка. Українські воїни завдали ворогові значних втрат у районі населеного пункту Павлівка. Після невдалого штурму окупанти відійшли”, – повідомили у Генштабі.

На Слов’янському напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Нова Дмитрівка, Дібрівне, Вернопілля, Велика Камишеваха, Долина та Рідне. Українські воїни успішно відбили ворожі штурми у районах Долини, Курульки та Мазанівки.

На Донецькому напрямку противник за підтримки артилерії намагається блокувати місто Лисичанськ із південного напрямку. Обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам’янки та Лоскутівки. Наніс авіаудару неподалік від Вовчаярки. Для підтримки наступальних дій ворог посилив угруповання артилерії.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках супротивник здійснював обстріл позицій українських військ зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Водяне, Піски, Мар’їнка, Пречистівка, Гуляйпільське та Білогір’я. Завдавав ракетно-артилерійських ударів по цивільній інфраструктурі населених пунктів у тилових районах сил оборони.

На Харківському напрямку ворог обстрілював з танків та артилерії різних калібрів райони населених пунктів Руські Тишки, Чеполь, Чугуїв, Золочів, Мосьпанове. Наніс авіаудари неподалік від Явірського, Дементіївки та Замулівки. Штурмовими діями намагався покращити тактичне становище у районі населеного пункту Дементіївка, успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали громадянську інфраструктуру зі ствольної та реактивної артилерії в районах Осокорівки, Трудолюбівки, Добрянки, Ганнівки, Зорі, Благодатного та Луча. Завдав ракетних ударів по інфраструктурі міста Миколаєва.

За підтримки армійської авіації ворог намагався відновити контроль над населеним пунктом Потьомкіно, успіху не мав, відійшов.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада продовжує проводити так звані “фільтраційні” заходи щодо місцевих жителів. На блокпостах посилено контррозвідувальні заходи.

У Генштабі також повідомляють, що через відмову повертатися на територію України значній частині окупантів, відведених для відновлення боєздатності, командування окремих підрозділів РФ заборонило будь-які відпустки особовому складу.

Нагадаємо, що російські військові у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області викрадають мирних жителів, щоб потім вимагати гроші за їхнє звільнення.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button